Toppunt van de week

04-07-2020 09:27

Toppunt van deze week 


Eigenlijk kun je het amper bevatten, deze week trokken boeren opnieuw richting Den Haag. Schouten vind het nodig om een voermaatregel in te voeren voor de veehouderij. Koeien moeten minder eiwitten krijgen. Want er moeten woningen gebouwd worden. Zouden de nieuwe bewoners van die nieuwe woningen wel weten en beseffen wie de offers hier voor brengen. Niet de grote bedrijven, industrieën, het auto rijden of het vliegen naar vakantieoorden. De boeren zijn weer het kind van de rekening en de gezondheid van de koeien wordt op het spel gezet. 

Trekken ze zich hier iets van aan in Den Haag, nee hoor. Blijkbaar vinden ze dit de normaalste gang van zaken. De zoveelste extra regel wordt uitgestort over de agrarische sector. Steeds weer wordt er over boeren beslist en nu zijn ook hun koeien aan de beurt. Waar is de partij voor de dieren? Die vinden het best, iedere maatregel tegen de boeren vinden ze niet ver genoeg gaan. 

Het ergste is eigenlijk nog, dat dit besluit van Schouten snel moet worden ingevoerd. Dat een boer een jaar rond bezig is om te zorgen dat hun koeien goed voedsel krijgen en hiervoor het hele jaar hard werken zal ze een worst wezen. Gaat dit dan vallen onder ondernemers risico.? De gevolgen voor de sector treft niet alleen de boeren maar ook de bedrijven die krachtvoer en eiwitten leveren. Dus je krijgt een domino effect wat vele banen zal kosten. Tja, zo komen we dus niet uit deze economische crisis. 

Niet alleen de koeien en boeren zijn de klos, de gehele landbouwsector en bedrijven die daarvan afhankelijk zijn de klos. 

Voor de gevolgen zijn ze blind in Den Haag, want er moeten en zullen woningen worden gebouwd. En de boer en de koe betaald de rekening. 

Terug