Oeps, verkiezingen

26-02-2023 12:56


Oeps, verkiezingen........


Ja hoor, het is weer zover. Op 15 maart zijn er provinciale en waterschapsverkiezingen. Wat opvalt is dat er weer van alles wordt beloofd. Van opschuiven deadline stikstof doelen, geen 2030 maar mag ook later. Partijen zeggen nu, dit gaan we doen, terwijl ze er al jarenlang een zooitje van maken. Tegenhouden van vluchtelingen en ter gelijk tijd gemeenten willen verplichten om vluchtelingen op te nemen. De zorg die steeds maar duurder wordt, maar dat lossen ze op door €150,- per bezoek aan een specialist te betalen. Mensen die gebruik moeten maken van een specialist doen dit niet omdat ze dit fijn vinden. Het is geen attractiepark waar je naartoe gaat. De energiekosten die maar blijven stijgen en dan heb ik het nog niet over de dagelijkse boodschappen. 


Van rechts tot links doen ze beloftes die ze niet kunnen waarmaken. Voor de verkiezingen veel grote woorden en beloftes. 

De opvallendste is die op links, wij gaan de grootste worden en dan wordt het voor de gewone mensen beter. Ja, ja als je nog in sprookjes geloofd moet je zeer zeker links stemmen. Gelukkig mag je zelf de keuze maken, links, rechts of in het midden.  Het is in ieder geval door de komst van BBB en Ja21 spannender geworden. 


In de kranten staat het bol van Landelijke kopstukken, echter de personen die in de provincie en waterschap na de verkiezingen gaan besturen, zie je niet. Niet interessant genoeg blijkbaar. Op tv is het al niet anders, hoe mooi zou het zijn als ze de grote kopstukken eens hun werk laten doen, waar ze voor gekozen zijn i.p.v beloftes laten vertellen die zij niet waar kunnen maken. De kopstukken gaan niet in de besturen van provincie en waterschap zitten. 


De landelijke partijen mogen ook nog eens 27,6 miljoen euro uitgeven. 

Zie Hoogte subsidie politieke partijen en voorwaarden Voorwaarden subsidie politieke partijen

Om in aanmerking te komen voor subsidie moet een politieke partij aan de volgende voorwaarden voldoen:


  • de partij is vertegenwoordigd in de Eerste en of Tweede Kamer;

  • de partij heeft ten minste 1.000 leden. Deze leden moeten jaarlijks minimaal € 12 contributie betalen.

Hoe meer zetels een partij heeft in het parlement en hoe meer leden, hoe hoger de subsidie. De hoogte van de totale subsidie aan politieke partijen hangt af van het aantal partijen dat een aanvraag indient.  De Rijksoverheid heeft jaarlijks een maximum bedrag voor alle subsidies aan politieke partijen. In 2021 was ongeveer € 27,6 miljoen beschikbaar voor politieke partijen.


Ik sta op lijst 4 van West-Brabant Waterbreed voor de waterschapsverkiezingen van 15 maart en ik doe 1 belofte. Als ik gekozen wordt als algemeen bestuurslid dan ga ik mijn stinkende best doen, niet meer en niet minder. 

Terug