Wat zegt je hart !!!

22-05-2020 09:30

Wat zegt je hart


Deze week hadden we teamvergadering met daarin een motie van het CDA om als gemeente ook bereid te zijn om vluchtelingen kinderen vanuit Griekenland op te nemen. 

Leefbaar heeft ook een hart en kent de beelden en feiten waarmee we worden geconfronteerd met kinderen die schijnbaar heel alleen op de wereld zijn en in slechte kampen op een van de Griekse eilanden zitten. Vanuit Landelijke beleid wordt er 4 miljoen belasting geld gegeven aan Griekenland om deze kinderen te helpen. Volgens het CDA, Ons Etten-Leur, Groen Links en PvdA is dat niet genoeg. Het is nooit genoeg, wel makkelijk om met geld van een ander te strooien. Leefbaar en de andere tegen stemmers kregen verwijten om hun oren als zouden we voor het geld deze kinderen niet helpen. Je mag als het om kinderen in andere landen gaat niet kritisch zijn want dan ben je harteloos. 

Leefbaar heeft vorig jaar gevraagd aan het college en fracties om geld af te staan van onze vergoeding. Dit zou ongeveer per jaar €10.000,- opleveren. 

Het zal niemand verbazen, geen enkele fractie of collegelid was hier toe bereid. Kom niet aan het geld van de fracties en college, dit heilig huisje is niet bespreekbaar. Zeer zeker niet bij CDA, Ons Etten-Leur, Groen Links en PvdA 

Heb ook een hart voor het omgaan met belastinggeld van onze inwoners. 

Terug