Wat houd je bezig …….’

23-02-2022 13:34

Wat houd je bezig......


Vandaag in Bn de Stem staat er een persartikel over vechtscheidingen die drukte veroorzaken in de jeugdzorg. Klopt, helemaal. Denise Huijbregts  van Ons Etten-Leur en ik namens Leefbaar Etten-Leur zijn de kartrekker geweest om dit onderwerp in kaart te brengen. In Etten-Leur hebben we samen met de andere raadsleden gesprekken gevoerd, verslagen gemaakt en dit met de ambtenaren en de VNG besproken. 

Aan de zijlijn heeft wethouder Vrolijk toegekeken, niet meer en minder. 


Nu kunnen we het volgende lezen: De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) deed onderzoek naar het hoge aantal vechtscheidingen in de jeugdzorg. ,,Het aandeel kinderen vanuit een vechtscheidingssituatie is in jeugdzorgtrajecten en in jeugdbescherming oververtegenwoordigd'', zegt wethouder Frank Vrolijk van Etten-Leur die aan het onderzoek meewerkte. Vrolijk benadrukt dat het niet alleen om vechtscheidingen gaat. Ook bij scheidingen waar ouders zonder ruzie uit elkaar gaan, kunnen kinderen in een vorm van jeugdzorg terechtkomen, bijvoorbeeld omdat ze behoefte hebben aan een psycholoog. ,,Ook als je ouders goed uit elkaar gaan, kunnen kinderen emotioneel geraakt worden.'' Zo ontwikkelen veel kinderen een hechtingsprobleem. 


De wethouder heeft aan het onderzoek meegewerkt, dit roept bij mij toch heel veel vraagtekens op. Ik denk dat de wethouder toch wel even een nuance had mogen geven. Zonder de inzet op dit onderwerp van raadsleden had hij nu geen reactie kunnen geven. Ere wie ere toekomt, toch? Of zoals ze ook wel eens zeggen: " pronken met andermans veren". 


Ach wie weet krijgen we nog wel een compliment van deze wethouder voor onze inzet waar hij mooi weer mee speeld. 


Tja zo gaat het in de politiek, soms zit het mee (voor de wethouder) en tegen voor hardwerkende raadsleden die blijkbaar niet bestaan. Gezien en gezien worden...... 


Clasien de Regt 

Terug