Wat een rust

19-03-2022 19:38


Blog wat een rust op sociale media.                                  .

De verkiezingen zijn weer voorbij, wat een rust op sociale media. Gelukkig maar, want nu kun je weer zien wat andere posten op hun pagina's. Leuke dingen, ernstige zaken en de goede dingen die mensen doen. Langs de wegen zie je nu nog maar een paar posters aan de palen. Iets verkeerd ingeschat door het APB? Het valt wel op. Overigens is het APB wel de grootste partij geworden met 6 zetels, dus APBers gefeliciteerd met jullie zege. ONS Etten-Leur 5 zetels is nu de tweede partij en meer stemmen behaald dan het CDA. Het CDA heeft een zetel afgegeven aan de VVD. Groenlinks/PvdA hadden er samen 3 en blijven op 3. D66 en wij, Leefbaar Etten-Leur hebben ieder 2 zetels. 

Dus al met al is er weinig veranderd. Behalve dan de opkomst.deze was bedroevend laag 46,1%. 

Waarom gaan inwoners niet stemmen, is het een ver van mijn bed show? Maakt het de inwoners niet uit wie de gemeente moet besturen? Hebben ze geen vertrouwen in de politiek? Dat laatste speelt wel mee. Ook niet zo gek, als je bedenkt dat de landelijke kopstukken hun stempel willen drukken op de gemeenteraadsverkiezingen. En dan die reclames op tv van de landelijke partijen en de grote posters in de bushokjes. Tja, dat kunnen ze doen, want ze krijgen campagnegeld. Let wel, ons belastinggeld.

Ik zeg, bij gemeenteraadsverkiezingen moet ieder zijn eigen broek maar ophouden en het geld dat landelijke partijen krijgen bij deze verkiezingen kun je beter stoppen in andere zaken. 

Wat vinden jullie? Heb ik gelijk? 


Terug