Uit de kast.......

24-08-2017 22:12

Leefbaar Etten-Leur blijft, ook bij komst PVV

Mari√ętte den Engelse 24-08-17, 17:13 Laatste update: 17:16 

ETTEN-LEUR - Leefbaar Etten-Leur blijft bestaan. De partij doet  mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, ook als de PVV besluit een Etten-Leurse afdeling op te richten. Dat meldt fractievoorzitter Louis Roks die zich samen met Leefbaar raadslid Jake Owen Raats wel heeft aangemeld als mogelijke kandidaat voor de PVV.

 

,,We draaien allebei mee in een PVV klasje", zegt Roks. ,,Maar zolang de PVV nog niet heeft besloten in welke gemeenten ze met de verkiezingen mee willen doen, blijf ik mijn werk voor Leefbaar voortzetten." Roks zegt nog niet te weten wat te doen als de PVV in Etten-Leur mee doet aan de gemeenteraadsverkiezingen. ,,Dat hangt van diverse ontwikkelingen af. Maar zeker is dat Leefbaar Etten-Leur gewoon blijft bestaan."

'Op een lijn'

De fractie krijgt bij de verkiezingen versterking van raadslid Clasien de Regt die de afgelopen twee jaar als eenmansfractie in de gemeenteraad meedraaide nadat ze door de VVD uit de fractie was gezet.  ,,We zitten qua denkwijze op een lijn. Al sinds dit voorjaar schuift Clasien de Regt aan bij onze fractievergaderingen. We zijn blij met een vrouwelijke blik erbij", meldt Roks. ,,Ze werkt samen met anderen al aan ons verkiezingsprogramma." 

 De Regt bevestigt dat ze op de kieslijst komt voor Leefbaar Etten-Leur. ,,Ik heb even overwogen zelfstandig door te gaan. Maar we hebben al diverse lokale partijen in de raad. Nog een extra fractie is wat veel voor Etten-Leur", meent De Regt die ook nog steeds sympathie koestert voor de liberalen. ,,Landelijk ben ik nog steeds lid van de VVD. Terug naar de VVD Etten-Leur was een optie, maar alleen als er een nieuwe fractie zou komen.  Daar ziet het niet naar uit."

Logische stap

Voor De Regt was Leefbaar een logische stap. ,,Ik voel me thuis bij Leefbaar Etten-Leur. De inwoners staan bij de partij voorop, dat vind ik belangrijk. Alleen is ook maar alleen. Verder hebben we korte lijntjes met landelijke partijen. Ik met de VVD, Roks met de PVV. Dat is handig als je vragen hebt over landelijke dossiers." 

Welke plek op de kieslijst De Regt krijgt, is nog niet bekend. ,,Maar politiek is mijn grootste hobby. Het zou jammer zijn als ik dat niet meer zou kunnen uitoefenen."

Terug