Stopverbod bij school, omwonende de dupe

18-03-2017 13:02

Stopverbod bij nieuwe school

Raadslid vreest voor situatie omwonenden ETTEN-LEUR

Rond brede school De Vier Heemskinderen komt alsnog een stopverbod. 'De verkeerssituatie moet overzichtelijker worden.'

In straten rond de nieuwe brede school De Vier Heemskinderen wordt alsnog een stopverbod ingevoerd. Volgens directeur Jack Gobbens van de Etten-Leurse school is dat altijd al de bedoeling geweest. De maatregel is bedoeld om de verkeersveiligheid te verbeteren, meldt de gemeente.

De school werd amper drie weken geleden in gebruik genomen. Het stopverbod betreft de Nieuwe Kerkstraat en de A. M. de Jongstraat, die volgens de gemeente net buiten het vergunninggebied vallen. ,,De auto's staan er half op de stoep, half op de straat", licht Gobbens toe. Als de borden zijn geplaatst is in dit gebied dan niet langer toegestaan om te stoppen aan het begin en eind van de schooltijden en tijdens de middagpauze.

,,De verkeerssituatie moet overzichtelijker worden door het verbod", zegt directeur Gobbens. ,,We hebben dat zelf aangegeven." De dagelijkse stroom van 400 kinderen vraagt volgens hem 'logistiek veel'. De schooldirecteur zegt dat de maatregel al ruim voor de ingebruikname van De Vier Heemkinderen met de gemeente is besproken. ,,Maar er is iets in de procedure fout gelopen, waardoor de borden er nog niet staan."

De gemeente betreurt dat bij de opening van de school niet alles gereed was. ,,Hierdoor kent de school een rommelige start", zegt woordvoerder Anne-Marie van Ommeren. Zij wijst op de weersomstandigheden, die mede bepalen of er veel autoverkeer is. ,,Bij mooi weer komen meer kinderen te voet of fiets naar school." De borden zullen er naar verwachting binnen enkele weken alsnog staan. De gemeentewoordvoerder verzekert dat er ook naar signalen van bewoners wordt gekeken.

Het raadslid Clasien de Regt heeft het college om opheldering gevraagd. Zij wil onder meer weten of bewoners van te voren zijn geraadpleegd, dan wel op de hoogte zijn gebracht van deze maatregel. ,,Allemaal leuk en aardig deze maatregel, maar natuurlijk niet te handhaven."

De Regt vreest dat voor omwonenden een onmogelijke situatie ontstaat en dat automobilisten door de wijk gaan zwerven op zoek naar een vrij plekje.

Zij verwacht dat controles geen prioriteit zullen krijgen. De Regt ziet het stopverbod als beloning van 'slecht gedrag' van ouders en stelt dat het probleem wordt verhaald op de buurt.

 

 

Terug