Kunstwerk Kindercarnaval

16-01-2021 13:37


Kunstwerk Kindercarnaval 


Het mozaïek kunstwerk  van Gerrit de Morée wat genoemd wordt Kindercarnaval is bijna gered. Het heeft altijd in de basisschool de Overkant, vroeger de Gerardus Majella school aan de Stationsstraat gehangen en staat op het punt om gered te worden. Het wordt behouden en geplaatst in de nieuw te bouwen Nieuwe Nobelaer. Leefbaar Etten-Leur werkt hiervoor samen met de  werkgroep Monumentale Kunst van erfgoedvereniging Bond Heemschut. Door de inzet van de werkgroep zal het kunstwerk behouden kunnen worden. Zij zorgen voor de restauratie van het kunstwerk wat door het verwijderen beschadigd is geraakt. 
Zeer mooi dat de werkgroep Monumentale Kunst van erfgoedvereniging Bond Heemschut zich zo inzet om kunst te behouden. Eerder al hebben ze succesvol meegewerkt om het mozaïek van Jos van den Brink in het zwembad te behouden. 


Kunst in Etten-Leur behouden en koesteren is mooi en zeer zeker fijn dat de gemeente meewerkt om dit te realiseren. In het bestek van de nieuwbouw van de Nieuwe Nobelaer is het herplaatsen van het kunstwerk Kindercarnaval opgenomen. 


Terug