Kamerlid Potters wil drie ton voor Hulphond na actie van de Regt

05-11-2015 09:55

DEN HAAG/ETTEN-LEUR

Het VVD-Kamerlid Sjoerd Potters verwacht dat het kabinet drie ton uittrekt voor steun aan de Stichting Hulphond. "Fantastisch dat we zo in korte tijd resultaat boeken", reageert het Etten-Leurse raadslid Clasien de Regt. Zij ijvert voor deze groep, die geen vergoeding via de zorgverzekering krijgt.

De Regt - zelf lokaal niet meer actief voor de VVD - wist het kamerlid te overreden om in september een kijkje te nemen bij de Stichting Hulphond in Herpen. Potters diende gisteren een voorstel in voor een stimuleringssubsidie tijdens de behandeling van de begroting volksgezondheid. Hij lost zo de belofte in die hij deed na gesprekken met mensen die door de inzet van een hulphond minder kwetsbaar bleken bij epileptische aanvallen. "Ik vertrouw op steun van het kabinet, want met de juiste zorg vermindert de afhankelijkheid en verbetert de kwaliteit van leven", zei Potters. Het Kamerlid benadrukte dat zijn voorstel past in het kabinetsbeleid om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen.

De beoogde subsidie moet volgend jaar beschikbaar komen. Het totaalbedrag wordt uitgesmeerd over drie jaar en Hulphond moet in tijd onderzoeksresultaten leveren over de effectiviteit van het inzetten van honden bij epileptici.

Marjolein Rast van Hulphond ziet de jongste ontwikkelingen als een erkenning voor de stichting. "Het geld komt goed van pas bij onderzoek."

DOOR HERBERT KATS
Terug