Is de Corona crisis voorbij?

27-05-2020 17:02

Corona tijd voorbij? 


Wat is het eerste wat in me opkomt? Ik geloof er niks van. Om je heen hoor je toch nog steeds dat mensen positief getest worden op Corona. De schrijnende situaties in de verpleeghuizen liegen er ook niet om. Toch zijn er een aantal die al zeggen dat de grooste crisis voorbij is. 

Hoe gaan we na deze crisis verder, zeggen er al vele. Ja hoor, de boeren zijn weer de klos. Ze vergeten 1 belangrijk element, ondanks de drukte in de agrarische sector vanaf het begin van de crisis is het werk in deze sector gewoon doorgegaan. Opvallend, de lucht is nog nooit zo zuiver en schoon geweest. De stikstof crisis ligt dus niet bij de agrarische sector. Nu pas,blijkt hoe vervuilend vliegen en autorijden is. Ach, de heilig koe,  daar mag niks van gezegd worden. Van mijn mag iedereen overal naar toe vliegen, maar probeer dan niet een sector de nek om te draaien voor de pleziertjes van mensen. Nog een leuk detail, het was zo rustig op de weg, geen files en vele ongelukken. Dit was toch een positief effect op luchtkwaliteit en milieu. 

Neemt niet weg dat de Corona crisis veel verdriet en leed heeft veroorzaakt en nog zal veroorzaken. Deze week zag ik ook een bericht dat de zorgpremie waarschijnlijk omhoog gaat volgende jaar I.v.m de kosten van Corona. Te gek voor woorden, de gewone zorg lag en ligt nog stil, dus die kosten hebben ze niet gemaakt. Ik snap best dat de kosten van de Ic's en de Corona afdelingen flink zijn gestegen, maar nu al het signaal afgeven dat de zorgpremie omhoog gaat, valt toch echt verkeerd. 

Dan zullen we het nog maar niet hebben over alle te korte die de gemeenten hebben. Ook onze gemeenten staat er beroerd voor en ik ben bang dat onze inwoners straks de prijs gaan betalen. Of gaan we de grootste subsidie slurper eindelijk eens korte. Een voor alle, alle voor een toch? In goede en slechte tijden...... 

Terug