Gemeente Etten-Leur komt met nieuwe tarieven graven

03-06-2016 20:39

5 juni 2016 ETTEN-LEUR

De gemeente Etten-Leur komt bij de begrotingsbehandeling in november met nieuwe begraafplaatstarieven. Dat zegt de gemeente in een antwoord op vragen die fractie de Regt stelde over tarieven voor urnengraven.

Wat fractielid Clasien de Regt betreft duurt dit te lang. "1.000 euro is een heel hoog bedrag voor het bijzetten van een urn. Waarom moet dat zo duur zijn als je minder plaats inneemt dan in een gewoon graf?" De Regt is dan ook van plan de tarieven al bij de behandeling van de kadernota ter sprake te brengen.

De Regt stelde onlangs vragen over het verschil tussen bij- en omzetten van een urnengraf en waarom daar 900 euro respectievelijk 1.000 euro voor moet worden betaald.

De gemeente legt in haar antwoord uit dat met 'bijzetten' het plaatsen van de urn in het graf wordt bedoeld. 'Omzetten' duidt op het omzetten van een eenpersoonsgraf naar een tweepersoons. Dan moeten ook voor de tweede persoon grafrechten worden betaald. 'Anders zou dat niet correct zijn naar de mensen die wel meteen gekozen hebben voor gebruik door twee personen. Zij hebben immers wel het hogere bedrag betaald', aldus de gemeente in haar antwoord op de vragen van fractie De Regt.

INE CUP
Terug