Donkere wolken

31-05-2020 14:35

Donkere wolken 


Ik denk dat de meeste inwoners van Etten-Leur de bui al zagen aankomen. Etten-Leur staat nog steeds in het rood. De financiële donkere wolk is niet voorbij getrokken, maar hangt als een donderbui boven Etten-Leur. Wie mogen voor de zandzakken zorgen, zodat Etten-Leur weer financieel gezond word? Juist, onze inwoners. Een lichtpuntje in het duister, onze inwoners mogen meepraten. Participatie noemen ze dat.  Valt er wat te kiezen? Zoals het er nu naar uit ziet zal het sociale domein ( WMO, jeugdzorg en Participatie) de grootste plensbui krijgen. Bezuinigen op sociale domein hebben we vorig jaar ook al gedaan. 

Het is alle hens aan dek, om de stormvloed te kunnen keren. Geen heilige huisjes, geen dure fratsen en snijden waar het het minste pijn doet. Het sociale  domein is dat dus niet. 

Willen we deze financiële storm kunnen keren dan gaan we geen water naar de zee dragen. We zijn als gemeenteraad gekozen en zullen nu zelf de kooltjes uit het vuur moeten halen om de brand te blussen. Er is veel regen nodig om het vat weer vol te laten lopen. Schrappen potje natuur en cultuur, subsidie fors omlaag Nieuwe Nobelaer, minder geld naar verbonden partijen en salaris inleveren college, gemeenteraad en ambtenaren. 


Ik durf de uitdaging wel aan, jullie ook? 


Zomerse groetjes vanuit een onbewolkt Etten-Leur,


Clasien de Regt 

Terug