De tweede golf

27-09-2020 16:31

De tweede golf.......


Gaat de tweede golf roet in het eten gooien bij vele patiënten die nu al een half jaar wachten op operaties, behandelingen? Hoe gaat men het aanpakken? Komt de reguliere zorg weer stil te staan of is er een lichtpuntje in de duisternis. COVID 19 is dat belangrijkere dan een hartoperatie, behandeling voor kanker? Je zou de patiënt maar zijn die zit te wachten op een oproep, terwijl iedereen op vakantie is gegaan, feestvierende voetbalsupporters, demonstraties zonder de 1,5 meter afstand. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Waar is de solidariteit gebleven? Zijn Nederlanders dan echt egoïsten of denken ze, Corona dat overkomt mijn niet....... Ik gun iedereen zijn vakantie, pleziertjes en feestjes, maar er zijn grenzen en die grens is denk ik nu weer bereikt. De besmettingen rijzen de pan uit, we praten niet meer over enkele, nee het zijn er duizenden. 

Ik snap best dat patiënten met Corona geholpen moeten worden. Je zal het zelf maar overkomen, dan ben je blij dat er een bed beschikbaar is in het ziekenhuis. Toch vind ik dat je het niet kunt uitleggen dat andere patiënten letterlijk weer in de wachtkamer worden gezet. 

Ik snap ook dat mensen corona moe zijn, je kunt geen tv of sociaal media openen of het gaat over Covid19. begrijpelijk, maar er zijn ook nog andere zaken die belangrijk zijn. 

Hopelijk hebben de ziekenhuizen en de politiek een antwoord op de vraag. Stil leggen alle regulieren zorg of toch proberen die zorg voort te zetten. Samen kunnen we er voor zorgen dat en de covid19 patienten geholpen worden en de reguliere zorg doorgaat' Houd je aan de regels, niet alleen voor je eigen, maar ook voor diegene die de zorg moeten verlenen. 

We gaan het zien en meemaken........... met de tweede golf......

Terug