Communicatie fout gemeente

19-06-2015 12:42
ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur geeft toe een fout te hebben gemaakt bij de communicatie naar de inwoners over de nieuwe collectieve zorgverzekering, de polis Gemeente Extra Uitgebreid. Volgens het college van burgemeester en wethouders is de brief waarin toelichting wordt gegeven op het vergoeden van het eigen risico, per ongeluk verstuurd naar alle deelnemers van de collectieve zorgverzekering. De inhoud had echter alleen maar betrekking op mensen met de polis Gemeente Extra Uitgebreid.

Bekijk ook...

  • 'Fout in communicatie nieuwe polis' collectieve zorgverzekering in Etten-Leur

"Dat deze brief tot verwarring leidt onder de ontvangers met de polis 'Gemeente Extra' is begrijpelijk en wij betreuren dit", schrijft het college schuldbewust. Het gemeentebestuur stelt dat de onduidelijkheid heeft geleid tot enkele telefoontjes van inwoners.

De gemeente zegt hen te hebben uitgelegd dat de informatie niet op hen van toepassing is.

Het antwoord van het college volgt op vragen van raadslid Clasien de Regt van Fractie De Regt. De oud-VVD-politica trok aan de bel over de slechte communicatie bij de nieuwe collectieve zorgverzekering.

Indien nodig belooft het college om de brief over het vergoeden van de eigen risico aan te passen en opnieuw te versturen. "Bij de verzending besteden we dan extra aandacht aan een juiste adressering."

Terug