Nieuws

geluidsopname Sjoerd Potters Local Fm met Marie-Louise van Polanen.

02-10-2015 16:51
2015-30-09(12) - SJOERD POTTERS LID 2E KAMER (VVD) Local News.MP3 (12675612)

Weer mens dankzij hond

30-09-2015 12:57
Het verschil tussen botbreuken of een leven zonder valpartijen. Hoe een hulphond helpt bij...

"Laat me lekker raadslid zijn"

22-09-2015 12:45
ETTEN-LEUR.   'Laat me lekker raadslid zijn' "De politiek is net als De Efteling. Je mag er...

Extra steun voor zieken

16-09-2015 13:23
Fracties: extra steun voor ziekenETTEN-LEUR'Etten-Leur moet sociaal gezicht te tonen'Ons Etten-Leur...

Algemene beschouwingen 2015

19-06-2015 18:22
Algemene beschouwingen 2015 Iedereen doet mee en doet het gewoon.Het is weer juni en juni staat...

CZ onderzoekt experiment hulphond voor epilepsiepatient

19-06-2015 12:44
 ETTEN-LEUR - Zorgverzekeraar CZ bekijkt of epilepsiepatiënt Bas Wildhagen uit Etten-Leur...

Communicatie fout gemeente

19-06-2015 12:42
ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur geeft toe een fout te hebben gemaakt bij de communicatie naar...

Als nog kans op vergoeding hulphond

21-05-2015 08:38
  Inwoners die voor een specifieke zorgvraag buiten de boot vallen bij de gemeente, kunnen via...

Column Bn de Stem

02-05-2015 11:29
Levendig Het centrum van Etten- Leur wordt levendiger nu de terrassen op het Raadhuisplein,...

Gesteggel over secretaris WMO-adviesraad

01-05-2015 09:57
WMO-adviesraad wil werkervaringsplek voor de functie van secretaris in het...

Clasien de Regt in het open veld achter haar huis aan de Donkerstraat. ‘Ik hou van het buitengebied. Maar ik hou ook van mensen, het sociale aspect. Ik vind het oplossen van kleine problemen net zo belangrijk als het vaststellen van een gemeentebegroting.’ foto Joyce van Belkom/het fotoburo

Joyce van Belkom/het fotoburoPOLITIEK.docx (120,5 kB)

POLITIEK door Sanne SchelfautLiefde tussen De Regt en VVD is over 

 

Geen ruzie, geen incident. Het is een andere kijk op oppositie voeren die De Regt opbreekt.
 ETTEN-LEUR – Fractievoorzitter Frank Vrolijk vergelijkt het vertrek van Clasien de Regt uit de VVD-fractie met een huwelijk dat op de klippen is gelopen. „Jarenlang gaat het goed en is er volop chemie. Maar de liefde kan ook overgaan. Dan kun je nog een paar jaar aanmodderen, maar dan krijg je alleen maar meer onderlinge frustraties. Wij hebben als fractie besloten de knoop door te hakken en niet langer door te gaan met Clasien. Een moeilijk besluit, maar in onze ogen onvermijdelijk. Het werkte niet meer.”

Met ‘we’ doelt Vrolijk op de voltallige fractie, inclusief burgerraadsleden. „Het was zes man tegen één.”

Clasien de Regt is een dag na het naar buiten brengen van het nieuws dat ze uit de fractie is gezet, al bij raadsgriffier Wim Voeten langsgeweest om haar eigen fractie (Lijst De Regt) te registreren. „Zowel bestuur als fractie heeft druk uitgeoefend om mijn zetel op te geven, maar dan kennen ze me kennelijk niet goed genoeg. Ik ben gek op het raadswerk. Laat mij maar lekker bezig zijn met lokale onderwerpen en met mensen praten. Dan voel ik me in mijn element. Daarom geef ik mijn zetel niet op. Ik denk dat ik nog steeds veel kan betekenen voor de gemeenschap.”

Wanneer is het misgegaan met haar liberale fractiegenoten? De Regt: „Het is begonnen na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014. Toen werd er een nieuwe lijn ingezet. Die nieuwe lijn hield in dat het stellen van kritische vragen niet meer werd gewaardeerd. Voor de verkiezingen stuurden we regelmatig een brief richting het college van B en W, maar dat werd ook niet meer gestimuleerd. Zelfs het stellen van technische vragen aan ambtenaren mocht niet zomaar, we kregen een lijstje met regels waaraan we moesten voldoen voordat we die vragen zouden stellen. Tja, daar was ik niet blij mee. Ik moest me neerleggen bij de rest van de fractie die dit beleid voorstaat, maar lastig vond ik het wel. De afgelopen maanden zag ik brieven voorbij komen van alle andere fracties, inclusief coalitiepartijen. Maar bij ons, de VVD, bleef het angstvallig stil.”

De Regt merkte dat de nieuwe fractielijn bij haar averechts werkte. „Je motivatie wordt minder, dat is gewoon zo. En als sommige grote dossiers zoals nieuwbouw van het zwembad ook nog eens van je worden afgepakt, dan wordt het steeds minder.” Ongeveer vijf weken geleden merkte ze dat er meer aan de hand was. „Het vertrek van onze voorzitter Cock Groenewegen kreeg ik te horen van een niet-VVD’er. De fractie wist het al, maar tegen mij hadden ze niets gezegd. Uiteindelijk kwam het hoge woord er een maand geleden uit tijdens een fractievergadering. Het bestuur en de fractie maakten toen duidelijk dat ze niet meer met me verder wilden.”

De Regt vroeg een ‘time out’ aan. „Vervolgens zijn er meerdere gesprekken geweest. Het bestuur heeft zijn stinkende best gedaan om de boel bij elkaar te houden. Ik had ook de hoop dat de fractie zou bijdraaien, maar dat is niet gebeurd. Ik kreeg niet langer de ruimte om te doen wat ik wilde doen. Heel jammer, want ik was graag VVD-raadslid gebleven.”

Ze gaat nu in haar eentje verder. „Maar ik stel me constructief op hoor, ik wil geen toestanden zoals tussen Lia Boeren van Ons en Louis Roks van Leefbaar. Ik ben en blijf een liberaal. Maar nu word ik baas van m’n eigen fractie. Ik ga kijken hoe het uitpakt. Mocht het zwaar tegenvallen en niet lukken, dan stel ik mijn raadszetel alsnog beschikbaar. Landelijk blijf ik ook lid van de VVD.”

Vrolijk baalt dat zijn partij in Etten- Leur is teruggegaan van vier naar drie zetels. „Maar de neuzen van het team dat we nu hebben, staan dezelfde kant op. We hebben gekozen voor een constructieve wijze van politiek bedrijven. Als deze manier je niet ligt, zoals bij Clasien, dan kun je beter uit elkaar gaan. Misschien dat ze straks zelfs beter uit de verf komt dan als VVD-raadslid.” 

“ 

Ik heb al tegen de griffier gezegd dat de vakantie voor de ambtenaren voorbij is
 

Clasien de Regt (Lijst De Regt)

PERSBERICHT

Datum : dinsdag 14 april 2015

Van : VVD Etten-Leur

Clasien de Regt uit fractie VVD Etten-Leur

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 is de fractie van de VVD Etten-Leur aan de slag gegaan in een iets gewijzigde samenstelling. Na een jaar intensieve samenwerking, heeft de fractie nubesloten afscheid te nemen van één van de fractieleden, Clasien de Regt.

Het bestuur van de VVD in Etten-Leur betreurt het vertrek. Bert Thijssen, waarnemend bestuursvoorzitter van de VVD Etten-Leur: “Wij hebben erg veel waardering voor alle fractieleden en het werk dat zij verrichten. Clasien is heel belangrijk geweest voor onze partij en heeft lokaal en regionaal veel werk verzet voor de VVD. We betreuren het dan ook dat we nu afscheid van haar moeten nemen. We begrijpen als bestuur dat, als je intensief met elkaar samenwerkt, er een klik moet zijn tussen personen. Als er uiteindelijk na veel pogingen geen bodem meer is om gezamenlijk voort te gaan, is het verstandiger om uit elkaar te gaan. Hoe spijtig het ook is; VVD Etten-Leur zal haar uitgezette koers onverminderd voort zetten.”

Bestuur en fractie danken Clasien voor haar jarenlange inzet voor de verwezenlijking van de idealen van de VVD. Wij wensen haar succes, gezondheid en geluk voor nu en in de toekomst.

Fotogalerij: Startpagina

/album/fotogalerij-startpagina/zwembad-jpg2/ /album/fotogalerij-startpagina/a163-jpg/

Fotogalerij: Startpagina

/album/fotogalerij-startpagina1/foto-afval-jpg/